söndag 8 april 2012

Virkade grytlappar med dockansikten


Jag gillar dessa två virkade grytlappar med ansikten i. Dessa två har ju min farmor gjort. Henne som jag aldrig fick träffa tråkigt nog. Inte heller finns många kvar som kan berätta så mycket om denna lilla gumma. Jag vet att hon virkade mycket och de var något i arvet hon lämnade efter sig till mig tror jag. Min mamma virkade också väldigt mycket så då blev de dubbelt ärftligt på nåt vis. Kanske deras fel att jag är en garngalning ;*)

Hur som helst har jag börjat spara lite på såna här dockansikten även om de inte är lätta att få tag i så kan man alltid chansa på loppisar o auktioner. Jag har fått ihop några som jag kommer visa framöver. Jag försöker också virka av de jag kommit över så de får bli en egen kategori här på bloggen :)

9 kommentarer:

Unknown sa...

Tycker också att de är söta!Ska bli kul att få se. Just nu sitter jag och virkar en orkidé....

Evas Pyssel sa...

Jag minns de här jättesöta grytlapparna också. Har sett någon på loppis också. Det är nog så att det finns kreativa gener som går i arv. Så är det hos oss också. Ha det gott resten av påsken.
Kram Eva

zαnуα ♥ sa...

God fortsättning på påsken, och tack för kommentaren på min blogg =) Det skall bli kul att se vad du skapar framöver av dina dockansikten, de är verkligen jättesöta =)

Evas Pyssel sa...

Hej Carina !! Nu har jag hållit på med översättningslänken i ett par timmar. Något fel har jag gjort för när jag klickar på välj språk på loggan så står det att bloggen är på engelska. Kan du hjälpa mig ? !! Kram Eva

Carro sa...

Så söta dockansikten, tror min farmor hade någon sån :)
Ha det bra!
Kram

Unknown sa...

Så söta grytlappar ~~~
Tycker också att jag minns såna från lååångt tillbaka i tiden...

Förstår att du skulle ha velat träffa din farmor, och speciellt när du ärvt virkintresset från henne också ♥
Hur var det med din mamma, har ni hunnit dela det med varandra...?

Hoppas att du mår bättre nu, läste i förra inlägget om divertikeltrasslet...
Förresten så har jag ett gammalt mail ifrån dej, som jag inte vet vart det är någonstans (!?) och jag borde ta mej i hårflätan och skriva dej några mailrader också!

KRAM från Eva

nattugglan sa...

Söta grytlappar..minns oxå dem från min barndom.Man kan fybda på loppis.. men jag har inte sett några med dockansikten.Jag har oxå ärvt mitt handarbetsintresse av min mormor..o så av mamma...Här regnar det nu så hoppas all snö försvinner.

http://haddokverkstan.blogspot.com sa...

Hej!
Jag tänkte bara meddela att jag virkat babytossor med ditt mönster som bas. Här kan du kika på resultatet:

http://haddokverkstan.blogspot.se/2012/04/prinsessbakelser.html

Tjing och tack för mönstret :)

Black Iris sa...

Je de där känner jag igen.. Jag tror nog att alla mina fastrar hade såna i sina kök..

Kram Maidi