tisdag 6 mars 2012

Virkade rosor


Jag är vänsterhänt så de kanske ser lite spegelvänt ut ;*)
Rosor i alla möjliga färger. Börja med att lägga upp 4 lm, slut dem med 1 sm. Börja sedan virka i bakre lmb runt runt utan att göra flera sm. låt de gå runt i en spiral. Hela tiden i bakre lmb. Öka genom att virka 2 fm lite då och då så pass att själva bottenplattan håller sig plan. I början ökade jag varje m sen glesade jag ut det till varannan o var tredje. Jag tycker det är ganska lagom med ca 5-7 varv. Spara gärna en bit garn ifall du behöver göra rosplattan större.Så här ska det se ut.


Sedan ska du göra själva rosen och då har jag gjort så här: Börja i den allra första lm med att göra 1 fm i främre lmb, sen 2 lm, *1 dst i nästa m* 20 ggr. (själva rosknoppen) Avsluta med 1 fm. Nu virkar man bara i främre lmb på varje m på plattan. Lite pillrigt men går bra om man viker arbetet lite så man kommer åt bättre.


Sedan virkar man runt med *1 fm i nästa m, 2 st i nästa m, 2 dst i nästa m, 2 3-dst i nästa m, 2 dst i nästa m, 2 st i nästa m, 1 fm i nästa m*, Fortsätt följa spiralen runt hela vägen utåt på det här viset men gör ibland sm så bladen kommer lite i omlott. Fortsätt plattan ut eller till du tycker det räcker med blomblad. Tag av garnet o fäst trådarna.

Så blir det en fin ros Hoppas min beskriving går att tyda =)


2 kommentarer:

Doris Hennerfors sa...

Vilka fina rosor.
Ska testa den nu och de ska bli ett bokmärke tänkte jag.
Tack för en fin ros.

Doris Hennerfors sa...

Oss glömde säga att bakvänt är det inte. För jag är själv vänsterhänt😊