söndag 4 mars 2012

Virkade babysockarEfter att ha virkat o prova mig fram har jag fått till söta baby sockor o samma med baby vantarna under...här kommer beskrivningarna Virkade bebissockor
Garn: Vartofta Acrylic

Virknål: Inoxal nr 4

Lägg upp 4 lm med någon fin färg o slut till en ring med 1 sm. Jag slutar alla v med 1 sm.

V 1: 1 lm, 7 fm runt lm-ringen. = 8 fm

V 2: 1 lm, 2 fm i varje fm på förg. v = 16 fm

V 3: 1 lm, gör 2 fm i varannan fm

V 4: 1 lm, öka så det är sammanlagt 24 fm på v.

V 5 - 10: 1 fm i varje fm.

V 11: Här börjar hälen, virka 1 fm i varje m men när du kommer till slutet vänd arbetet o virka 24 fm tillbaka.

V 12 - 18 (22 v för lite större stl): 1 fm i varje m som v 11. Tag av garnet men inte för kort bara för här ska du fästa ihop hälen i bakkant.När du sytt el. virkat ihop bak kanten på hälen o fäst trådarna vänder du sockan ut o in.Ta upp 1 lm på sockan, börja gärna bak och virka sedan sammanlagt 24 fm runt hela kanten och sluta med 1 sm i 1:a lm.

Nästa varv: 3 lm, 23 st runt hela v. sluta med 1 sm i 3:e lm.

Nästa v virkar du 24 fm, sluta med 1 sm o tag av garnet.

Byt till vitt garn och virka ett v fm = 24 fm.

Avsluta med följande v: 3 lm hoppa över 1 m, 1 fm, 3 lm hoppa över 1 m, 1 fm varvet ut. sluta med en sm.Tag av garnet o fäst lösa trådar.Med vitt garn gör jag ca 70 lm (lm-kedja) som jag sedan trär igenom varannan st. Du väljer själv hur lång lm-kedja du tycker ser bra ut.Virka en till likadan =)

8 kommentarer:

Fråga sa...

Hej Carina!
Super söta tossor;)
Har försökt att virka dessa men får inte till hälen. Mina blir en lång tub när jag virkar/ syr i hop dom? Vad gör jag för fel? Har du möjlighet att ge en tydligare/ mer detaljerad beskrivning som passar en nybörjare?
Tack på förhand Linda

/Kajsa sa...

Hej Linda, jag är inte Carina men försöker också virka tofflorna. Så som jag förstår mönstret så är det "baksidan av tuben" som ska sys ihop - då blir det ett hål uppepå/under tuben. Det är i det hålet du, efter att du vänt sockan ut och in, ska ta upp 1 lm och sedan virka 24 fm runt hela kanten, och sen fortsätta enligt mönstret.

Lycka till!

Erica sa...

ja nu har jag gjort dessa tossor. använde soft cotton :d så dom blev jätte söta kika gärna i bloggen så får du se :D länkat har jag oxå gjort

Sanne sa...

Tack, de är jättesöta!
Ska sätta igång och tillverka några för att sedan skicka dem till Rocka sockorna. Bra sätt att använda restgarner, roligt att göra och blir till fina presenter till nyfödda med DS.
Tack!
Sanne

Vidundra sa...

Förstår inte heller hur jag ska få till det, de funkar ju som sockar men blir inte alls så böjda som på bilden. Det blir ju ett sprund när man virkar fram o tillbaka o jag antar att det är det sprundet som ska virkas ihop, men blir som föregående säger mer likt en lång tub utan någon vidare böj. Finns det bilder på "förfarandet" så att säga? :)

Anonym sa...

Inte sprund som blir som man ska virka. Utan bak-kanten av det du virkar/virkat. Håll den som en sko så förstår man vart man ska sy ihop/virka ihop den. Sen vänder du den ut och in och virkar skaftet. LYCKA TILL!

Anonym sa...

Hej, supersöta sockor som jag gärna vill få till. Tyvärr förstår jag likt flera här inte hur sömnaden går till. Någon som kan visa tossan bakifrån då jag förstår att det är här sömmen ska vara.

Anonym sa...

Hur många stygn/maskor ska man sy ihop? Får ju inte bli för tight för benet sen. 🙃