lördag 10 augusti 2013

Katterna Gösta o Gösta.....

Måste skratta lite mitt i allt elände för när vi ropar Bäääbis då kommer lillen men han kommer lika gärna rusande på Gösta... fast då brukar båda komma. Dom är lite roliga. Just nu sover storGösta medan lillGösta inte vet riktigt vad han ska hitta på. Verkar bli åska här snart också o väder brukar katterna kunna känna av.Så här låg storGösta mot mitt ben igår kväll. Jag märkte när han skulle hoppa ned från kökssoffan att han gick runt i cirklar o stöp lite. Gick fram till han o undrade nästan om han tänkte bita sig själv i svansen men då märkte jag ju direkt att nåt var galet med han. Jag lyfte ned han o han hade svårt att gå o ena halvan av sidan vill inte jämt hänga med. Vi misstänker starkt att han har fått en stroke o antagligen när han sov.

Dessutom verkar den ha tagit synen för han ser ingenting och vi har testat att vara nära ett öga i taget med en liten penna vilket han inte gillar i vanliga fall. Inget nära ögonen men han reagerar inte på de. När han försöker titta på oss ser han förbi eller lyckas ibland. Så himla synd om honom. Han äter bra och dricker också bra o han tar sig till kattlådan även om han försöker orientera sig många ggr efter vägen. 

Han verkar inte ha det minsta ont någonstans men jag ska ringa på måndag och höra med vetrinären.
Skulle han få ont eller vi märker nåt sånt kommer vi ta jouren direkt. Han är snart 17 år o nog kunde han väl fått behålla synen iaf...

Jag hoppas verkligen han repar på sig men han sover mycket och jag gör som när jag arbetade, låter honom sova mycket men har tät tillsyn på han. Helt säker är jag ju inte på stroke men det pekar åt det hållet efter att ha läst lite. Men så länge han inte verkar ha ont så är det god omvårdnad som gäller.
Igår ville han vara nära mest hela tiden men nu vill han ligga lite mer själv. Han jamar på ett nytt sätt om han vill nåt o inte ser oss. Det kom ett jam förut vi inte hört nånsin förut o då brukar han kunna låta väldigt mycket denna kille.

LillGösta har jag försökt o pjåska lite extra med också förstås för han funderar ju vad de är när ingen vill ta dagens brottningsmatch med honom... Det har gått lite extra kattgodisar här.

Så svårt när små barn och djur blir sjuka o inte kan prata....

3 kommentarer:

FarmorMormorA sa...

Ja lilla Putte då... Få se vad veterinären säger då. Han har ju fått ett långt och säkert mycket härligt liv. Så hoppas han inte behöver lida nu.. Men det verkar som du ger mycket god omvårdnad.
SV; Jag skall leta rätt på alla uppgifter jag har på mina anor i Torp. Så hör jag av mig. Vem vet kanske är vi släkt.. ibland brukar världen vara bra liten :-) sköt om dig och dina katter nu!

Unknown sa...

Håller tummarna för att det går bra. Bra att du tar honom till veterinären inte för att jag tror att det finns något att göra men jag har sett att hundar som fått stroke kan läka ihop igen och bli bra, hoppas det gäller katter med. Fortsätt du och pyssla om honom så håller jag tummarna för er alla. Kram på er!

Unknown sa...

Tänk så det kan bli med djuren också på ålderns höst...

Håller med Dej, god omvårdnad hemma över helgen, så länge som det inte finns något lidande med i bilden.
Som gammal katt, så tror jag att man allra helst vill ha det så också <3

Kramen