tisdag 14 augusti 2012

Jämmerdalen AB

Inte hade jag välan tänkt att uppdatera min blogg en gång i månaden bara men just nu ser det ju ut som det är så....

Så var det de här med bilarna.....Vi fick krångla en hel del innan vi kunde handla bromsskiva till andra sidan men det blev bytt efter många om och men. Dock tog inte bromsarna så fint som dom skulle utan nöp o hade sig. A körde ganska många timmar förra söndagen o försökte köra in bromsarna o till slut blev det lite bättre även om de luktade en hel del bränt.

Så skulle jag besikta bilen igen, ja efterkontrollen och vet ni vad....? Den gick inte igenom denna gång heller...Jamen vad är de här för nåt??? Allt var åtgärdat o bra tills vi kom till bromsarna. Nähä då var bromsarna tvunga att tjura ihop o ta väldigt ojämt så det blev jättestor skillnad o inte släppte han igenom mig med den inte...trots att jag hade kort kort på mig o rosa lackväska....haha nä nu skojar jag.

Sen är det en himla massa annat här i livet man ska hinna med också men denna helgen som var så var ju A tvungen att sätta igång med den andra bilen. Den är nyare och där var det spindelleden som inte ville medverka längre. Sagt och gjort. A har en syster som var snäll och åkte till Karlstad o köpte den så den fanns hemma. Så satte han igång.....men....men....står han inte åt fel håll med bilen tänkte ja???? Hmm måste fråga honom. Gick ut o undrade varför han parkerat in den andra sidan mot häcken? För att jag lättare ska kunna komma åt..jamen jamen....det var väl inte denna sida? In o kolla papperet men visst....där står vi med en spindelled för vänster sida men ska ha en till höger.

Jo varför ska nånting vara enkelt för...mesta motståndets lag var de som ju vi låg högst upp på listan hos...
Alltså jag köper rosa lakan eller nåt snart... I buy pink sheet... Säger de istället för o komma med Kapten Haddocks haranger... "£$£@0== Jamen vad gör vi då? Jag tyckte vi skulle ringa till A syster o fråga om hon hade kvittot? öh jo...hmmm ja jag är inte hemma och kvittot hänger på kylskåpet....jamen vad bra då...suck för det är en bit till dom (systern) o ännu längre till Örebro sen. Men jo hon skulle åka hem om en timme.

Ja men då ringer vi biltema och frågar om man får byta en svindyr mojäng i Örebro fast den är köpt i Karlstad? jajjemensan de gick så fint så...(Man undrar stilla vad som är haken när de flöt på så bra?..) Så funderar vi på om vi ska åka till svägerskan o hämta men då ringer hon o säger...vänta jag hade visst kvittot i plånboken. Vänta så kommer jag om ca ½ timme.... så kom hon o vi drog iväg som en avlöning.

Det är en bit till Örebro och när man inte har så gott om tid så blir det stressigt liksom. Vi bytte mojjängen o kikade in på plantagen som låg nära men de gick fort...jag fick mig en köttätande blomma hahaha. Det är inte så att A är less på mig o vill att jag ska bli uppäten eller så men vi har en del småkusar här som lille kattkillen ratar. Han vill ha feta fjärilar, spindlar o en o annan krank. De är gott de (Urk).

Väl hemma igen så sade de att de skulle bli regn så de gällde att skynda på lite men istället vi fick så snällt finna oss i att solen skulle fortsätta toklysa över oss och göra oss svettiga o ännu svettigare. Jo men nu ville jag inte ha regn så tro inte de men jag ville inte heller ha så hett. A min stackars "gube" satte igång. Är det någon som tror att de gick lätt o få loss mojjängen som skulle bytas ut? Jag kan säga NÄ de var de förstås inte. När han efter lite slit fick loss ena delen så visade det sig att de som gör bilar nu för tiden hittar på konstiga verktyg som inte vanligt folk har hemma så då fattades en hylsnyckel som passade precis till sista makapären. Jag har i smyg märkt att vi börjat bli lite gråhåriga denna helg...

Jamen på med hjulet och sucka lite...nä vi suckade mycket....lördagkväll o mojjängen fortfarande inte bytt.
Mmmm men de finns ju en massa annat att göra förstås så vi ägnade tid till trädgård o en massa plock. Ca 5 liter hallon o drygt 10 l vinbär...finns lika mycket kvar men i år får fåglarna kalasa vilt. A ringde till svågern o frågade om han hade verktyget som fattas? mmm... mjo... kanske.... han skulle kika men dom skulle på kräftskiva så på söndag ringer systern o säger att dom lånat av sin måg...hjälp nu tappar jag bort mig här.... Hon ska ned till stan o åter igen är hon snäll o kommer hit med den...men nu så ska bilen fixas.

Jag säger åter igen stackars A....Han lossar hjulet och sätter igång, fortfarnade är den där mojjängen väldigt svår att få loss men till slut så efter nån timmes pyssel....men.....då måste man lossa på en annan skruv eller vad de nu kan heta för o få loss de sista....ja jaja bingo eller nåt...Då ska de vara en torx och den måste vara stor. Tror ni vi hade någon? ja de hade vi men inte i den storleken....känner mig lite gråtfärdig vid det här laget faktiskt. Grannen är ute o han brukar meka med sin mc så ja säger till A: ska vi gå o fråga om han möjligen kan hyra ut en sån en stund om han har en?...vi går över o hurra han har.... också torx som inte räcker till fast han hade större än de vi har. Det går ju inte det här och skruva ihop bilen o försöka hinna till Biltema igen orkade vi inte med så allt fick sätta fast igen o denna bil har haft hjulet av tre ggr nu o MOJJÄNGEN sitter kvar...

VAD ÄR DET HÄR? skulle jag inte lägga ut mönster här istället för o beklaga mig? mönster vad är de? jag har inte orkat virka många varv den senaste veckan o inte heller fått till allt jag tänkte så börjar min mobil att krångla o den är bara 1 år...går inte o ladda.....så kommer A med sin o han har en likadan o då börjar den o bråka om samma sak....vi har googlat på många olika vis o hittar inte nå andra med samma problem så vi måste båda två ha fått de enda måndagsexemplaren som fanns...jippie! Nu kan vi knappt ladda dessa två. Nu ska jag sluta o skriva för de tar inte slut känns det som. Slog i foten förut så de liksom dunkar konstigt där nu. Benet jag gjorde mig illa på staketet är fortfarande svårt svullet o i morrn ska jag till doktorn. De är inte lila o grönt längre utan lite gulnat som syns men som sagt svullet och ont.

Jag har inte sett till fler mördarsniglar så de är ju bra...ahh titta! jag hittade något som var positivt =) Har dessa mördarsniglar vissa tider de visar upp sig? Jag vet inte alls då jag inte haft såna förut.
Nu är kl mycket o jag ska göra ett försök att sova i denna fuktiga luft som vi har. Var 26 i skuggan igår o idag har de hållit sig runt 23-24. Inne känns det som kletigt bara och 26 grader inne trots korsdrag hela dan gör inte det hela nåt lättare att somna. 

Sen jag visade något virkat sist så har jag gjort en matta, fyra nya dukar, håller på med en egen gardin som har ett motiv som jag gjort om från en av mina teckningar, jag har lovat o lovat nya mönster snart... men det har varit mycket snack o ingen verkstad känns det som =O Jag har lite mer o visa bara det lugnar ned sig runt omkring mig. Har svårt att koncentrera mig när allt liksom bara går ont. Det finns mer som inte går bra men det får räcka med bilhistorierna....ja för den som orkar läsa om eländet ;*)

Så vill jag säga tusen tack för era goa kommentarer, det värmer trots att jag inte hälsat på tillbaka ännu.

Nu är det natti som gäller.
Kram o ha de gott!
4 kommentarer:

Unknown sa...

Jösses en sån massa strul ni har! Men det är bara att kämpa på, varför ska det va lätt här i världen... nä, lite får man allt kämpa. Så har man det ibland.

Tills du lägger upp något nytt mönster njuter jag av din berättarkonst, den är fantastisk!

Lycka till med allt elände!

Kram Monica

Mari Manfredsson sa...

Vilken otur ni har med bilarna. Jag hoppas att allt löser sig för er.
Kram

Unknown sa...

Kära nån, ett sånt eländes elände, men verkligen hääärlig berättarkonst...!
Hoppas nu att allting blir bra, till slut, och att det inte dröjer.

Kramen från Eva

Pysselfarmor sa...

förlåt förlåt förlåt men jag ligger dubbel över bordskanten....så himla roligt du skrivit om bileländet och en massa annat elände! Spara allt detta och ge ut en bok! Du hittar säkert på en bra titel!

hoppas ben och fot blir bra snart!