fredag 27 juli 2012

Vart är ägarinnan av denna blogg???

Här är jag efter femtioelva försök att ta mig i kragen och göra en uppdatering....
Har inte mått nå vidare och det har varit för mycket av många saker ett tag.

Sist jag gjorde inlägg här så hade vi ju skaffat nya datorer o sen brakade de ena efter de andra lös. =O

A hade "mesester" alltså semester i 14 dagar o dessa dagar gick åt till väldigt många saker som behövde göras... jag försöker hjälpa till men de är inte allt jag klarar av längre =(.

Så kom ett stort vedlass hem också.... men snart hade han o min dotter o hennes kille lyckats få upp det i fina travar så då kom nästa lass....Lite är travat men det har varit mycket annat så de ligger vilande. Så var vi och beställde nytt staket då de gamla är totalt bara ruttet o skrot även om de inte syns om man inte kollar närmare. Det skulle ta ca 10-14 dagar innan det kom. Vi hann hämta det innan A slutade sin korta semester men då var inte alla delar med =(

Så fick jag åka och besikta mercan o den gick inte i genom så den ska det mekas med denna helg.
                               

                             
 Sen kom vi på att vi missat att även den andra bilen skulle in o numera får man inte papper i brevlådan om sånt utan måste hålla lite koll o klantigt nog missade vi de men nu är den också besiktad men......

den gick inte heller igenom suck....OKEJ en del saker är ju inte hela världen precis men de är tungt på många vis ändå och att bli utan bil gillar jag inte =/

Nånting som däremot kändes som åtminstone halva världen var generalstoppet i källaren vi fick =( =(
Nu började det liksom att verka som att vi bara är i värsta motståndets lag. Vi hällde på hett vatten i mängder o A körde med rensband och köpte till och med ett längre som gick ca 8 m till ned. Vi fick ned en lång slang och provade med det och spolade....nä klart inget ska gå bra heller, hur kan jag ens tro det? A kom på att om han använde kompressorn och sköt på med luft som spolbilarna gör lite så kanske....matadorerna sleeeet sitt hår.....nä nä tillåt mig småle nu....jag vet inte var all skit kom från men avloppsvatten fulla golvet där nere och ännu mera kom upp....vill ni se nåt äckligt? ja klart ni vill.....bara en liten bild på en liten del av eländet.

Ja ni kan ju se att sånt här klegg o smet var över hela golvet och vi fyllde några hinkar med denna avloppsgegga. Väldigt gott luktade det INTE heller kan jag tillägga. Känner mig full av dasshumor just nu i skrivande stund trots eländet. Stackars A som fick försöka skopa upp de tjockaste med slaskrensaren för det var de bästa vi kunde komma på för med sopskyffel o spade rann inte vattnet av som de gjorde genom slasksrensaren. (Har köpt en ny grön och fin till köket nu. Vill inte använda den där röda.) Handskarna sprack till slut så A körde naturellt usch.

Så for han tidigare en dag för o hinna in till en affär i Örebro innan jobbet och köpte en pump som man kopplar till borrmaskinen som sög upp en massa men hur vi än gjorde oss gråhåriga så hjälpte inget så efter 3 dagar gav vi upp och gick till grannen som visste vilka vi skulle ringa så på den 4:e dagen kom en trevlig "gube" och gjorde sina försök. Första försöket gick inge bra så upp kom massor med dyngvatten o svart sörja....hujeda man fick vara beredd med både hink, sydväst och gummiraka.

Till slut så fick han ordning på det hela och med sina gremeljer spolade han rören och sög upp det mesta av allt de sörjiga. Ca drygt en timme tog de o sen var de mitt "göra" kvar.... Jag slet med golven därnere många ggr och bytte vatten så jag tappade räkningen.Dessutom kan jag inte hålla på för mycket i taget utan måste ta de i flera omgångar. Det kom upp massor i pannrummet och i garaget också o där står ett gammalt skåp mitt i skiten. Vi har lyckats palla upp de på några brädor så de inte skulle stå helt i dyngan. Så utanför finns ett avlopp och där stod vattnet också högt....ja himmel o pannkaka. Allt sjönk i alla brunnar när han till slut fick rent i rören.

Sen under denna tid sen sist jag skrev har vi inte haft några svala dagar. Många klagar över vädret o frånvaron av sol och värme men varför ska den vara över oss hela tiden? Inte klokt vad grymt varmt vi haft och att hålla på o försöka göra en massa då är svettigare än svettigt. 23 ute just nu o de får gärna sjunka till 15  några dagar....jaja jag vet att de kanske låter galet men jag skulle må lite bättre.

Så hade vi hjälp igen med att ta ned det gamla staketet som travades bredvid vedberget för att vänta på att få komma till soptippen. Jag har sett min första mördarsnigel, faktiskt den första i hela mitt liv. Så himla äcklig och stor och jag trodde inte vi hade dom här men tydligen så finns dom. A fick vara den första att ta kål på den. Usch! Han hade inte heller sett nån förut.

Dessa alla grejor är inte de enda tråkiga som hänt men jag ska inte ta upp de just nu. Jag ska övergå till nåt trevligare faktiskt...hmmm jo först en grej till. För några nätter sen dök min äldsta dotter med familj upp och jag visste att de skulle komma men jag har ju inte fått träffa den minsta ännu o saknade de andra oxå så när de dök upp gick jag ut i mörkret och skyndade mot bilen deras..... men det var bara det att de var verkligen mörkt och jag glömde bort att det gamla staketet låg där och med full kraft gick jag rätt in i den traven =( Jag har haft så ont så jag kunnat gråta och svullen och öm på vänster ben, det blödde och undrar om de kan ha blivit en spricka? De har varit så svullet och ömt på ett område ca 20 cm stort åt alla håll. Det är inte påsk ännu men benet är i många färger. Det har känts en aning bättre i det onda idag men hettar väldigt. Får se hur de blir om några dagar till annars får jag gå iväg med det. (Ja ja då vore de bra o ha en fungerande bil Jag tror minsann jag har mundiarré idag.....)

Men nu ska ni få se tre sötisar.
Adrian 8½ år
  den busiga stora killen. Han var så imponerad av att jag bakat matbröd som han kunde äta. Han har ju svår diabetes och även fått gluten =( Men han gillade brödet och även nege....ops chokladbollar heter de ju. Oj vad han hade mycket att prata om och skojfrisk som bara den.
 

Tindra 6½år
  den stora tjejen som börjar i skolan om några veckor. Lika busig och mycket att berätta hon också =) Jätteduktig på att teckna. Väldigt väldigt intresserad av min virkning =D

Oliwer 2½år 
så kul att få en kram till slut trots att han var väldigt mammig och blyg först. Han kan räkna till 30 fast de blev fel 3 ggr på slutet. Han var riktigt busig och älskar hockey och fotboll. Han har jättelockigt hår (syns inte så mycket här) vilket även hans mamma och mormor också har =)

Åter till ordningen...JO jag virkar en hel del men har varit lite sämre av den varan en tid. Lite nytt virkat har de i alla fall blivit....det kommer...

Nu är de over and out.

Trevlig helg till er alla!


8 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Ojjj ojoj jistarns vilket elände!! Och mitt i alltihop ser jag att du har humor åt att det körde ihop sig rejält för er ett tag. Hoppas nu att allt har kommit på rätt köl igen och att du också mår bättre....
och den där mördarsnigeln var det en himla tur ni tog kål på....kolla för säkerhetsskull så att det inte finns fler. En snigel kan lägga ca 400 ägg...jooo fyrahundra står det jag har inte skrivit fel! Dessutom är de dj...hum hum ska det stå....tvåkönade så det behöver absolut inte kramas med någon annan snigel!
Ha det väldans gott och du får ursäkta men jag smålog ibland åt din historia. Du skriver väldans bra!! Noveller kanske du ska ge ut med sådant här innehåll?!

Mmatilda sa...

Ja det var då det värsta, att det ska vara allt på en gång! Hoppas du får ha det lite lugnare ett tag, och att benet blir bättre!

Carro sa...

Nä, vilket elände du haft....hoppas du får det lite lugnt och att du slipper åka till läkaren med benet. Ser fram mot bilder på det du virkat, när du får tid :)
Fina barnbarn du har!
Kram

Mari Manfredsson sa...

Oj oj vilket elände. Vi hade samma problem med avloppet för något år sen. Efter mycket försök själva så ringde vi efter hjälp hos slamsugaren.
Jag hoppas att allt löser sig för dig. Vilken otur att staketet skulle ligga precis där du skulle gå ;)

Kram

nattugglan sa...

oj skitt,,,känner igen mej..vi har inte heller bilen besiktad,,kör med farfars nu;O):: o sen avloppet i källarn..här krånglar det oxåå..då vi duschar så svämmar det över..men nu är det ganska bra,...tills nästa gång. Vi skulle behöva få bort det gamla cementgolvet o lagt nya rör o sen nytt golv..Men det är inte roligt att stå o gräva i skiten..blää...
Va gulliga barnbarn du har..o negerbollar.. hahah..ja de e så goda!Jag säger negerbollar..o tycker inte det är så farligt.. man säger ju finska pinnar oxå..hihi.kram till dej o önskar ditt ben blir bra!

Unknown sa...

Roligt att se dej här igen Carina :-)

Men eländes, elände så mycket det varit därhemma hos er...är nog en himla tur att Du har sån härlig humor, och att A har sånt tålamod, för den där sörjan var ju...hemsk!

SÖTASTE söta är då barnbarnen dina i alla fall, förstår att det var roligt för dej att få träffa dem alla ♥

Men benet...kära nån, hur är det med det nu då...?

Många kramar från Eva

Pixi sa...

Ojoj vad mycket som hänt här då!Visste inte ens du hade en annan blogg men nu har jag lagt till dej! Vad skönt ni fick ordning på eländet till slut, och så fina barnbarn du har!Hpååas på god bättring av ditt ben, stor kram på dej =)

Sangeetha sa...

Hi Carina, Thanks for joining me. Very beautiful filet crochet charts on your site. I am going to try some of them. Very cute children.
Love.