tisdag 10 juni 2014

Holländs flicka till fönster, gardin, kudde.....

Någon som är sugen på att virka denna?

Jag virkade en sån här flicka när jag var 15 år. Den blev 1 meter i kvadrat. Tyvärr tappade jag bort mönstret och även mitt virkade alster.....Letade precis överallt och kunde inte förstå var det tagit vägen. Ledsen över det så gav jag upp. För ett halvår sedan fann jag den inklämd mellan ett lakan som jag inte längre använder. Gissa om jag blev glad??? Hur som helst fortfarande inget mönster.
Letat i några år på nätet och plötsligt hittade jag det på Tradera... Ja vad bra tänkte jag och missade auktionen med några få minuter. Åh sen dess är det lögn att få tag i det. Så lyckades jag skärmdumpa den pyttelilla bilden från Tradera och har försökt rita upp mönstret. I dag blev jag klar och nu vill jag dela med mig så klart =)
Den jag virkade är i 8/4 garn så man måste ha tunnare garn för en mindre. Jag ska visa den jag gjorde snart men behöver sträcka ut den lite innan jag fotar ;*) Jag hade den uppspänd i ett fönster i en lägenhet. =)

Lägg upp 268  277 lm. Börja i 9;e lm från nålen och virka en dubbelstolpe (dst)
Det blir första rutan på varv 1. 2 lm, hoppa över två lm, 1 dst i nästa varvet ut.
Varv 2 börjar du med 6 lm = 1 dst + 2 lm, sedan är det en mörk ruta.
1 Ruta = 4 dst
2 rutor = 7 dst
3 rutor = 10 dst
Fortsätt följa diagrammet.


Lycka till!

5 kommentarer:

Black Iris sa...

Du är då för snäll du som delar med dig av dina mönster.. Många andra går ju i taket när de anser att någon "snott" deras mönster. Sen kan de bråka om en maska hit eller dit..
Tack i alla fall för att du inte är sån..

Kram Maidi

s r sa...

super fin å tack för mönstret .ska virka + brodera x stygn + brodera med pärlor ..

trevlig midsommar .. kommer å kika in dådå på din sida

Unknown sa...

Hej fina Carina :)

Instämmer med Maidi.

Jag kan knappt virka några maskor längre känns det som...har nån konstig obalans i huvet...meeen längre fram i denna tid så kanske...

Hoppas allt är så bra det kan med Dig.
Kramen Eva

nattugglan sa...

TACKAR FÖR MÖNSTRET. JAG VIRKADE NÅTT LIKNANDE I TONNÅREN MEN MED EN FÅGEL ..O GARNET VA FISKARGARN. SKULLE VA KUL ATT VIKRA NÅTT SÅNT DÄR IGEN.

Stickmoster sa...

Tack för mönstret, vad fin ��