fredag 12 april 2013

Virkad ruta

Vad gillar ni denna? Den går ju att göra hur många som helst till både dukar o överkast.

 Lägg upp 12 lm o slut till en ring med en sm.
V 1 8 lm = 1 st + 5 lm som blir hörnet, 1 st i samma lm som föreg. st, 2 lm, 1 st + 5 lm + 1 st i samma lm, 2 lm 1 st, titta hur jag ritat.
V 2 i blått. Börja alltid i hörnet med 8 lm. I varje hörn ska det virkas1 st + 5 lm + 1 st om lmb. Följ sedan hur jag ritat på den uppförstorade bilden.
I spindlarna är det alltid 7 lm utom i den sista där det blir 2 lm.
Sista v har jag virkat i varje lmb 1 fm + 3 lm + 1fm, i hörnen har jag virkat 1 fm + 3 lm + 1 fm + 3 lm +1 fm + 3 lm + 1 fm. (alltså 4 fm o 3 lmb)
 Jag virkade 4 i gammelrosa och virkade sedan ihop dem med annan färg.
 Sedan blev jag sugen att testa i melerat grönt o det funkade det med. =)

3 kommentarer:

Unknown sa...

Virkade spindlar, gillas alltid :-)

Kramen,Eva

Anonym sa...

Jag tycker det är otroligt fint mönster, men jag får inte ihop det (eftersom jag är en självlärd nybörjare ;) ). Hur gör du för att hamna i hörnet i slutet av varvet för att börja på rätt ställe på nästa varv? Jag har försökt men får inte till det.

Jag är jättetacksam för svar!

Hälsningar
Emma

Carina sa...

Hej Emma!

När du virkar i hörnet får du se till att du alltid virkar nästa hörn i föregående hörn. Hamnar du inte direkt rätt får du endera virka smygmaskor fram till varvs start eller så kanske det går att virka en ruta före om det är just en ruta före. Måste du börja med en tom ruta så blir det att börja med 5 lm vilket är lika med 3lm som blir första st sen 2 lm och hoppa över två 1 st. Hoppas det blev mera begripligt nu annars får du höra av dig igen.
Häls
Carina