torsdag 15 november 2012

Tror jag ska skriva en bok ja...

Det sägs att efter regn kommer sol.....yeah right....

I natt har jag sovit INTE....nä jag luras nog lite nu, jag somnade strax efter fyra. Det var iaf sista gången jag tittade på klockan för att ragla upp strax före kl 06.00. Idag hade jag fått en tid hos min doktor som jag skulle passa o den var 08.30. Eftersom jag måste upp i några timmar före för att få i mig medicinen så jag blir lite mindre stel o kan göra mig i ordning så måste ja ju ragla upp trots knappt två timmars sömn... Efter att pillren tagit lite kan jag inte precis hoppa o skutta direkt men lite hjälper dom ju så de är bara o vänta en stund. 

Strax efter åtta linkar jag ut till bilen för ryggen är bråkig med mig idag. Ja just de ja...gubbens fot är mycket bättre men han känner av den lite fortfarande. Min hand har fått rätt normal färg igen o är inte lika ond =) Hur som haver tar jag mig bort till vårdcentralen...oh wow! finns parkering...de brukar inte vara de lättaste där ska jag säga vilka tider man än kommer. (Jag har provat många tider då jag gått hos många sjukgymnaster o diverse) Till kassan o anmäla sig....så får jag frikort...mäh vad är nu detta? två bra grejor på samma dag =O) coolt ju. Visserligen räcker inte frikortet längre än till slutet på januari men ändå. Betalar den lilla summan upp till att frikortet blev fullt så istället för hundra tjugo kr blev de bara några tior. Jojomensan....

Vänder mig om o ska gå till väntrummet...pang!!!! WHAT?!?! Min NYA byxor med gummiband längst upp....men oj vad händer...känner att brallorna börjar hasa ned. Blänger på kl...hinner jag in på toa? Jo fasen jag hinner....ned med brallorna o kolla...jo då...INTE SÅ COOLT....gummibandet har gått sönder...mäh så himla tajt satt inte byxorna.... går inte o få in fingrar någonstans o försöka knyta ihop de heller....men vad sjutton är detta? Jag som tyckte de började lite bra idag....

Försöker dra upp byxorna så gott jag kan....ungefär så jag får byxor o BEHÅ i ett haha nä men det känns så i varje fall. Tar av mig jackan för jag svettas som en tok o de är pillren som gör de. Känner hur de rinner på ryggen. Så otrevligt. Då kommer doktorn o hämtar mig...jamen hjälp eller nåt. Försöker klämma åt byxorna så de inte ska hamna på fotknölarna. Jag har en läkarkandidat med mig går det bra för din del frågar dr mig. MMM egentligen var jag inte så sugen på de men okej ja det går bra säger jag. (Det står snäll i min panna) Får sätta mig ned vilket jag inte klarar av så länge för ryggen o måste upp o stå lite ideligen. Kandidaten tittar lite roligt på mig då jag håller jackan så krampaktigt nära kroppen...Han fattar inget men de gör ju ni eller hur?

Som tur är undersöker dr mig med kläderna på, dock måste jag ju släppa jackan en stund....kniper med rumpan magen o alla valkar jag har...helt plötsligt är dom inte så stora som de skulle behövas just nu. Jag som tycker jag har så många magar annars =P

Han frågar hur de går med arbetsprövningen o den går inte så bra men jag måste härda ut...ja jag vet inte om jag gör de ens. Orkar ju ingenting längre. Så frågar jag dr om mitt ben. Han klämmer o känner o säger att det kommer bli mindre men att jag fått ett ingjutet ärr liksom....Har ni några såna?
Önskar de vore en tatuering i stället ju.
Kandidaten måste rusa på toa. Gu ja vet inte om de var åsynen av mitt ben men tror inte de....

Ja men sen var jag klar o fick hanka mig ut till bilen. Ringer upp A som ville höra hur de gått o börjar min lilla färd hemåt. Vi pratar på men när jag har ca 100 m hem börjar bilen (den bästa av våra två) att lukta bränt....det luktar inte lite heller. Ser när jag kommer in på våran gård att de ryker som attan ur avgasröret...men snälla nån de är så att jag inte orkar med mera nu....hallå...nä ingen som lyssnar. Det ryker o stinker. A ber mig o stanna bilen o gå ur o kolla...amäh liksom vad ska jag kunna kolla? pling plong jag är ju blondin asså.... då frågar han om röken har nån färg...aaaa säger ja för jag såg den ju men inte nu för bilen är inte på...starta den igen säger han...jag kånkar mig in o startar...DET RYKER... Vilken färg...ja snyggt ljusgrå svarar jag...A fnyser... jamen allvarligt... Ja den är inte mörk o inte ljus säger jag utan mitt imellan....hmmm hör jag i örat...hmmm igen...hoppas verkligen att det inte är turbon som gått men det kan de ju inte vara för den bytte vi ju i våras....

Känner hur det luktar illa hela vägen till dörren när jag låser upp o går in....det första jag gör är att släppa byxorna...dom rasar inte ned men mera glider liksom...jaja jag håller inte på o strippar o sånt men jag antar att den effekten skulle göra sig bra...

Vi pratar o funderar jag o min kära A....han jobbar jämt o ofta 9-13 timmars arbetsdagar. Jag arbetsprövar o måste oxå ha bil. DU får inte köra mer med den säger han....ja men jag ska ju iväg snart på de där...Så kommer vi på att vi kan ju fråga han på verkstan. Jag får sätta mig o googeligoogla lite....hittar flera nummer men inte till honom....till saken hör ju att de kanske skulle gå lättare om man hade hans efternamn o inte bara förnamnet...men hur som helst frågar vi på ett nummer o dom har numret till honom...titta vad lätt de kan gå ibland. 

A frågar om han har tid i fem minuter o kolla på bilen o snäll som han är trots att han har massor att göra jämt så sa han att det går bra. Jaha tack o lov tänker jag att jag har andra byxor. På med ett par o sen ut till bilen. Startar....nämen den ryker ju inte alls.... Undrar om mina piller är så starka så jag börjat se syner...nä de rök ju förut???. Jag gasar lite men nej då ingen rök...asså jag kan ju inte komma dit om bilen inte ryker för då kommer han nog tycka fruntimmer o bilar....

Kör ned en bit på gatan o vänder....jamen så ja... nu ryker de. Snabbt till verkstan som är rätt nära. Stinker som attan när jag kliver ur...jaha vilken dörr är de som gäller här då? går fram till rätt på första försöket. Kliver in o ropar hej o hallå. Ryker bilen för dig hör jag direkt? haha ja det är jag det svarar jag. Vi går ut o han ber mig starta o de luktar o ryker....vet inte vilken färg de är men asså jag bryr mig inte för jag behöver ju inte de nu ;*)

Han öppnar huven o kollar lite gremeljer sen går han bakom bilen igen o ber mig gasa utav bara den...oj vad det ryker...ja du säger han efter en stund. Tror ni håller på att få turbohaveri ganska säkert.....Slår mina händer för huvudet. Får jag åka hem med den frågar jag...Ja korta turer funkar o man vet inte när det händer haveriet alltså men längre turer är de nog bra om du undviker. När de havererar sen hör du bara av dig...Jaha...vad kommer de o kosta frågar jag? Tänker: Pliiise säg nåt inte såååå dyrt
Ja runt 10 000 ungefär med grejer o arbete. Till saken hör nu att A hatar att meka med bilar men gör de ju när han måste men denna gång får nån annan göra de i så fall. Ja här sitter jag nu o ska snart iväg på arbetsprövningen. Gruvar mig för ryggen inte är så rolig o dessutom har de varit många ut o in i bilen idag vilket brukar förbruka min kvot rätt fort. Hoppas bilen håller för de då för de är inte så långt men jag klarar inte heller av att gå dit. Skulle ta närmare 45 min för mig, i förr kanske de skulle tagit ca 30 minuter men inte numera som sagt.

Jag hade tänkt o äntligen försöka lägga in ett mönster idag. Får se om jag orkar de efter mitt "jobb".

Min blogg har blivit rena klagomuren men de ska bli ändring på... ser ni? jag är inte som en groda utan ben utan lever på hoppet trots allt. Tack för alla era fina kommentarer förresten.

Sjunger lite....den som inga byxor har den får gå med rumpan bar.....

6 kommentarer:

Unknown sa...

Hej på dig du glade! Mönster eller inte, det är en fröjd att läsa dina alster. Inte allt eländet förståss men du återger det på ett fantastiskt roligt sätt så man kan bara le och skratta lite.

Du får ta det lugnt på din arbetspröving, ta en fika eller så innan du sätter igång.

Ha det gott!

Black Iris sa...

Vi måste få klaga emellanåt och det tror sjutton att du får göra det efter alla dina strapatser..
För mig som läser låter det som rena farsen =))
Hoppas arbetsträningen går bra nu..
Kram Maidi

nattugglan sa...

Men halloij va du kämpar på..Med ditt ben o byxor o bilar o allt.. hihi..inget vidre pm bilen pajar igen..o dyrt blir det oxå.. jag kör med farfars bil.. vi har inte vår besiktad o inga vinterdäck heller...Jag har ett ingjutet ärr.. efter att jag har kört omkull på cykel i tonnåren..det är sådär ljust o blankt.. haha..visst vore det snyggare med en tatuering..ha de bra!! Vad är det för arbetsprövning? ska du byta jobb eller..jag vet nu inte vad du jobbar med heller.

Unknown sa...

Hihihi...nej förlåt! så menade jag INTE, men du skriver ju så roligt om allt elände ;*)

Biltrassel t.ex är verkligen inge vidare alls...!
Här var det som såpfläckar på vissa ställen ikväll, så jag kände bara för att parkera i garaget fortast möjligt.
Avskyr det där när jag måste fatta att jag absolut inte ska panikbromsa ;*)

Hoppas att du får sussa gott i natten, eller åtminstone en del av den i alla fall <3

Kramen,Eva

Pysselfarmor sa...

men himlarns!!! Alltså hur otur kan ni ha! Nu får det attans vara slut på eländet även trots att du skriver så himla roligt om bedrövligheterna så att jag kan ju inte låta bli och skratta. Jag är en sådan där som ser saker och ting som en film i hela huvudet när jag läser din berättelse....absolut att du ska spara alla historier och ge ut en bok. Det finns ju flera som "tar sin blogg" till bokform och kanske går det att tjäna en slant på det.

Avslutat konto sa...

Oj vad jag skrattade när jag läste! Jag ser hur resåren smäller till och.. ja, jag har också fått hålla byxor uppe med hjälp av att trycka ihop låren.. hihi.. så jag vet!
Herre Gud vilken dag du fick!
Men du.. det är bara att stå på sig och fortsätta framåt! hih..

Kram o lycka till med allt!
Linnea