lördag 26 januari 2013

En mormorsruta

Jag har hittat virknålen korta stunder igen o de är ju allt braigt de.
Varmt tack för kommentarerna på förra inlägget!


Jag som trodde att jag inte skulle göra fler rutor efter mitt överkast men någonstans i huvudet så vill jag ändå prova lite andra nu känner jag. Finns en uppsjö av olika fina sorter. Här kommer en till av dom. VEM som gjort mönstret har jag inte den blekaste aning om. Jag har virkat av en bild.
Jag kommer i alla fall att prova fler ;*)........

Denna görs så här:
Lägg upp 6 lm o slut till en ring med 1sm.
Varv1: 6 lm = 1:a st + 3 lm, 1 st, 3 lm, 1 st runt i ringen. Det ska bli 8 st o 8 hål.
Varv2: 3 lm = första st 4 st i varje lmb med 2 lm i mellan.
Varv3: 3 lm = 1:st, 2 st i samma lmb, 3 lm, 3 st i samma lmb, 3 lm, 1 fm i nästa lmb, 3 lm, 3st + 3 lm + 3 st i nästa lmb varvet runt.
Varv4: Bara fortsätta runt nu som vanligt med 3 lm, 3st + 3 lm + 3 st i hörnen, och 2 lm i mellan de övriga stolpgrupperna.

lördag 19 januari 2013

Tittut eller nåt ditåt....

Här kommer ett inlägg från en av de sämsta bloggarna just nu...nä jag ska inte säga så men jag känner det exakt så. Det har inte varit mycket dator för mig på ett bra tag o de är nästan så jag började fundera nu på om datorn ens funkar nu idag när jag gick till den. Låter lite deppigt det här och det är faktiskt deppigt också men det blir välan bättre.

Nu vill jag försöka o få näsan lite högre än bara över ytan o jag har en jäsikens massa garn och påbörjade saker som ropar på mig ideligen... öh...! jamen det känns precis som om dom ropar på mig i alla fall.

Jag önskar eder en fin kväller så länge!